Isnin, Mei 10, 2010

penyu bertelor kat pulau kapas!!

ade ke penyu bertelor kat pulau kapas??untuk meng-edisi siasat kan mende nih..aku dengan kawan2 aku turun padang ke pulau kapas..kiter mesti terjah..yeaaahh..

perjalanan KL-terengganu amek masa lebey kurang 7jam..sampai je kat jeti marang..kitorang teros amek speedboat..tanak buang mase la kan..kang penyu tu lari kang..

sebelom sampai kat pulau tuh..kitorang da terjun..snorkeling2..kot2 la penyu tu dok berenang ke..bley tangkap teros..terjah tetap terjah..

setibanya kat pantai pulau kapas tu..masing2 amek port..cube mengorek2 pasir..mencarik telo2 penyu di situ..(kita tengok penyu teloq..background lagu ganu kiter..)

pastu tiber2 kami ramai2 melompat untuk merebut zacko psycho itu!(aku tataw nak ngarut ape da untuk gamba ni hee..saje nak upload gak sebab cantek =P )
conclusion, kami sebulat suara bersetuju yang takde pon penyu bertelor kat situ..kami pon teros membeli kopok lekor yang sedap untuk dibawak balek..sekian..

p/s: sebenarnye aku nak citer pasal vacation aku ke pulau kapas..sajer merapu lebey..hee..thumbs up! untuk pulau kapas yang cantek!

25 comments:

sasha* berkata...

best tu.bila la nk smpai pulau kapas ni

ohmywtf berkata...

lol......i have never seen penyu lay eggs before :-P

¶A.K.I¶ berkata...

ok!! bercuti dipulau ye...
cess!!!
[gle cemburu!!!]

nananaDya berkata...

bg2 le ckt kepok 2...huhuhuu
da lme xmkn kepok nie...nyamm2

Miss ... berkata...

tak ajak aku pun p bercuti ek huhu

ayaa alyy berkata...

mcm best jeee. arghh.nk pergi nanti :)

zac zirwan berkata...

sasha: hanimun la kt sana nt..nice place =)

ohmywtf: u shud try see it..hehe

aki: hehe..lalalaa

nana: kopok leko da abes laa..hee

miss: vacation boys only..hehe

ayaa: pegi jgn tak pegi!

~ ReD ~ berkata...

comel owh pic yg lukis kat pasir pantai tu..hehe

rizputra7 berkata...

best betul kalu dapat skuba nie...

intanurulfateha (◡‿◡✿) berkata...

.sonoknye :)

kak ina kl berkata...

ishhh tak sanggup nak ke pulau ni..jauh weii..patah pinggang nak sampai..kan dah tua..

tapi best tenguk kamu dan geng happy giler

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

nak g jugaklah :)

fyna berkata...

xajak pon =(

Tanpa Nama berkata...

boringnyer...

Hasrol Nizam berkata...

wah..takpernah lagi ni pergi pulau kapas..setakat g pulau pangkor penah la...hehe

Hasrol Nizam berkata...

haa, ada tag utk zac ni kat blog..link dah letak kat shout box.. kalau sudi jawab la yek.

mie berkata...

fuyoo!!
nampak menarik pulau kapas ni..
heheheee

milimilo berkata...

pulau kapag kat tganu kat tganu ada penyu tapi pulau kapas xde penyu tp laut die cantiklah.heeee.xpnah sampai tganu lg.tsssk T_T

aku junsu berkata...

hoho ini tahun hidup je kat jasin ni..bila nak abis spm ni..makes my life hard..

Aby Umy berkata...

salam kenal sobat dari http://aby-umy.blogspot.com/

kalau ada waktu singgah lah ke blog saya.. :)

zac zirwan berkata...

red: comei eik..credit to pelukis dier..hehe

rizputra: snorkeling pon da best..

intan: mmg sonok!

kak ina: hehe ajakla anak2 bwk..

miss lolly + fyna: jom2!

hasrol: thanks tag!nt aku wat..hehe

mee: menarik tertarik kau mmg the bomb la pulau kapas ni!

milo: laotnye sgt la biru..hee

junsu: owh..skolah lg rupenye..huu

aby: ok..nt sy sggh ok..thnks sggh sini =)

iyllienaz berkata...

sangat suka pulau!!

SD berkata...

gambar keempat tue ker penyunyer.....dah g dah pulau kapas tapi sayang x reti berenang....snorkeling aku x gerak2...setempat jer....n aku jumpa jerung...huhuhuhu

zac zirwan berkata...

hahaaa..srius ke ade jerung kt sana??seb bek aku tak jumpe..huk2

Tanpa Nama berkata...

Hand-sewn designer cat collar with Swarovski thomas sabo online shop deutschland
pearls and rhinestones will make your cat look like thomas sabo anhänger
she’s going out on a date and it’s perfect for Valentine’s thomas sabo glaube liebe hoffnung
day. Colors range from pink, black to red with little roses sewn onto thomas sabo armbänder
the collar, rhinestones wrap around the neckline between thomas sabo halsschmuck
the flowers adding to it’s romantic look. Personalized thomas sabo ohrschmuck
designer cat collars are becoming a big hit, get your cat’s name in rhinestones thomas sabo ohrringe seestern
so she can proudly wear it around her neck.Lulu’s leather cat collars are thomas sabo uhren
sleek and make your cat look smashing. thomas sabo armketten
These designer cat collars are one thin, leather strap with a small bell near schmuck thomas sabo the clasp.

Related Posts with Thumbnails