Rabu, Disember 23, 2009

siri seram sejuk:3am



diz is our 1st try bikin shortfilm..skrip paling mudah dibuat..mesti la skrip seram..hehe..kalo wat cter lawak..kang jadi lwk bodoh wat malu je..huhu..shooting amek masa 2malam je..rushing sket sebab masing2 ade keje laen..lokasi penggambaran dirahsiakan sebab tuan bilik tanak kasi tau..hehe..

video ni aku dedikasikan kepada all production members..
fadzli manaf..pakar giler editing and sound efect sumer, cameraman jugak
leman..pelakon student..train satu malam je hehe
arep n syed ibrahim..cameraman yg sangat pandai carik angle yg cantek
hazlami..propmaster..korang ingat baju kt pintu tu jatoh sendiri ke time ketok..lami tarik dengan benang ye..hehe
rozaini..plakon hantu yg tber2 je datang lokasi dan tros dpakse blakon..haha
gud job and thumbs up! to all!

InsyaAllah kitorang akan wat next series..masih dalam proses siapkan skrip..

so kali ni malas aku nak kritik ape2..korang la kasi komen ye..trimas!

7 comments:

yuyun berkata...

yeay! hidup semula belog ini. hehe.. komen aku sume dah diletak kat fesbuk. neway, 1st try yang baik. waiting for next project. huhu..

zac zirwan berkata...

yeay jugak!hehe..thanks yuyun..next project is coming soon..xley ke fskb wt tesis psl filem?huhu

NaZZy Hall berkata...

ko suh aku komen, so aku komen eah...

okay, bg aku kalo ada org tgk dan komen editing film pendek ni sucks, maka ko leh hempuk kepala dia seadanya... utk newcomer aku ase editing film ni sgt superb! ini ikhlas...

2nd, utk cerita seram, bg aku elemen yg pnting adalah sound effect yg sepadan dan saspen. ok, ini fine cuma bg aku time dia nk buka almari tu letak degup jntung cm xfeel sgt... bkn ada muzik latar ke masa 2? bg aku kalo x ada degup jntung pn okey...

3rd, sinografi...citer seram yg bagus akan mmbuatkan ko rasa ko ada di tmpt kjadian...utk citer ni aku blm rasa...tp frankly ini mmg cubaan yg bagus..

lastly, pocong nk nmpk lg scary kalo nmpk muka, tp aku taw, perlu mekap...but at least kalo nmpk btk tbh mnusia dh ckp menakutkan dh, sumpah! ni aku cuma nmpk figure yg straight, so agk spoil sikit ah..

ini komen ikhlas aku, sori ah kalo cm over lak...hehehe, nway aku nk tgk lg next production...

zac zirwan berkata...

haha tq my pren..akan ku gunekn utk improve lg pasni..sbb diz time pon x wat tol2 sgt..kelam kabut sket.. =)

Zikr the Jalanan Sepi Perantau berkata...

nice2..

zac zirwan berkata...

thanks!!

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

isk2...tan nak aku tngok! heheheh...scare!1

Related Posts with Thumbnails