Sabtu, Mei 22, 2010

final af8: kebahagiaan dalam perpisahan by shahir juara

musim af kalini takde la aku tengok pon..tapi da semalam final nye aku pon kat umah jek..nak gak tengok sape juara kali ni..sume orang pon da dapat agak kan..memang shahir la juara kali ni..diikuti adira, daus, maulana, iwan..student af kalini bertuah sangat siap dapat single sorang satu even yang terkuar awal..shahir ni aku rase cam mawi junior je..kui3..aku suke la lagu baru dier tu..ala2 rock kapak sket..jom layan..


tak perlu ucapkan sepatah kata

kerna lantang terbaca dari muka

kau dan aku sudah tiada

keserasian di jiwa

mungkin magisnya sudah hilang


tak perlulah kita mencuba lagi

betulkan kesilapan perhubungan ini

bila setiap prbincangan

menjadi perbalahan

manakah agaknya cinta pasti


embun pun takkan mampu

menyubur sekuntum bunga yang layu

pada musim luruh

yang dulunya mekar disinar suria

bila sudah kering pasti akan gugur


seperti cinta kita yang jelas ternyata

semakin lama oh semakin rekah

menimbulkan tanya apa mungkin kita

temu kebahagiaan dalam perpisahan


usah titis air mata kau titiskan

ku dah cukup menampung selautan

begitu lama ku pendam

tapi hanya berdiam

kerna cuba menafi realiti

Isnin, Mei 17, 2010

gemuruh versi double trouble: wings vs search!

setiap kali dengar lagu gemuruh ni..bergemuruh hati gua ni haa (cakap gua untuk jiwai konsert rock nih)..memang teringin sangat la nak dengar lagu nih dinyanyikan live..selalu dengar kat mp3 tuh time awie dengan amy mude mudi..so biler da ade konsert double trouble nih..ape lagi..aku amek kesempatan untuk tengok sendirik la kemantapan dua vokalist nih..(tengok kat utube je hehe)..biler da tengok video tuh..memang tak dinafikan la..wings dan search memang legenda rock malaysia la!tengok sendirik la berape ramai peminat dier tuh..(aku salah sorang peminat amy search yeaahh)thumbs up! la untuk diorang!

Khamis, Mei 13, 2010

adamaya: salah maya dani frust menonggeng!

mule2 aku tengok citer ni dulu..wat the heck ramai sangat cakap citer ni bakal jadi macam fenomena nurkasih..siap gurls kat kolej aku nih..tengok adamaya macam tengok bola plak..jerit2 time tengok tu..isk2..anak sapalah tu..tapi last2 aku layan gak citer ni..hehe bukan ape..rase geram betol la kat maya tuh..

bagi aku tema citer ni bukanla percintaan..tapi tema nye ialah ex boipren yang giler2kan gf lame..adoyai..kes maya satu hal..lepas tu kes kawan dier gak yang sampai mati terbunoh tuh..gara2 ex bf yang giler tuh..

enuf pasal tema dier..dalam citer ni..tak laen tak bukan..bagi aku salah maya..hehe..aku tak salahkan dani..dier tu memang da giler kan..siap ceraikan bini semata2 nak kat maya..yang salahnye..maya la!!ko tu da ade laki ade anak..pehal ko dok layan dani tuh??bagi harapan sume..haha tiber2 aku emo kan..

watak yang paling patot dipuji..mesti la adam..saba betol ko ni eh..tapi aku rase dalam citer ade la..cam tak logik je kan cool sangat..even da taw pasal bini dier kuar dating dengan dani..still cool..tu bukan cool..tu dayus da rasenye..tapi cool dier tu la yang berjaya buat maya sedar..thumbs! up la kat adam tuh..

kalo korang yang belom tengok ending dier nih..just klik here =)

p/s: kiter kena juai mahai sikit kat awek..baru diorang rase nak appreciate kiter..(ikot strategi adam buat kat maya..hehe)

Isnin, Mei 10, 2010

penyu bertelor kat pulau kapas!!

ade ke penyu bertelor kat pulau kapas??untuk meng-edisi siasat kan mende nih..aku dengan kawan2 aku turun padang ke pulau kapas..kiter mesti terjah..yeaaahh..

perjalanan KL-terengganu amek masa lebey kurang 7jam..sampai je kat jeti marang..kitorang teros amek speedboat..tanak buang mase la kan..kang penyu tu lari kang..

sebelom sampai kat pulau tuh..kitorang da terjun..snorkeling2..kot2 la penyu tu dok berenang ke..bley tangkap teros..terjah tetap terjah..

setibanya kat pantai pulau kapas tu..masing2 amek port..cube mengorek2 pasir..mencarik telo2 penyu di situ..(kita tengok penyu teloq..background lagu ganu kiter..)

pastu tiber2 kami ramai2 melompat untuk merebut zacko psycho itu!(aku tataw nak ngarut ape da untuk gamba ni hee..saje nak upload gak sebab cantek =P )
conclusion, kami sebulat suara bersetuju yang takde pon penyu bertelor kat situ..kami pon teros membeli kopok lekor yang sedap untuk dibawak balek..sekian..

p/s: sebenarnye aku nak citer pasal vacation aku ke pulau kapas..sajer merapu lebey..hee..thumbs up! untuk pulau kapas yang cantek!

Sabtu, Mei 08, 2010

selamat hari ibu + video ibu bersalin

entry kali ni agak menyentuh hati sikit..khas untuk my mom..sempena hari ibu ari ni..biler sebut je pasal mak..mesti ade terasa sayu kan kat hati..yang takde perasaan tu aku tataw nak cakap ape la..

bagi aku..Ma is the best mom in the world..aku tak suke sangat nak citer pasal citer sedey2 ni..huu..tak tahan air mate kang..tapi untuk entry ni rase nak citer gak..aku masih ingat lagi hari pemergian abah aku..mase tu umor aku baru 5tahun..tataw ape2 sangat pon..aku bangun pagi je..ramai sedara mara kat umah aku..aku tengok abah baring je kat ruang tamu tuh..ramai orang baca Yasin..aku yang budak lagi nih mane la taw ape..

selepas pemergian abah..Ma la yang pikul tanggungjawab as Abah and as Ma jugak..kan aku da cakap my mom is the best mom in the world..ma la yang jaga kami berlima adek beradek + adek aku yang masih dalam perot..2bulan je lagi ma nak bersalin da..adek aku sempat tengok gamba abahnye je..(sayang adek aku ni sangat2)..

biler skang da besa..aku terpikir..hebatnye mak aku..dapat jaga kitorang sume yang kecik2 lagi tuh..kakak aku yang paling sulong time tuh baru nak spm..dengan duit hasil kerja kantin skolah tu la ma berjaya membesarkan kitorang sume..kan aku da cakap my mom is the best mom in the world(hehe ulang lagi)..

yang paling bestnye..ari tu Ma dianugerahkan 'Ibu Mithali peringkat daerah Kulim'..hehe bangge aku dengan mak aku nih..memang layak sangat la Ma dapat anugerah tu kan..so kat sini aku ade letak video ibu bersalin(amek kat utube)..hopefully biler korang tengok..korang rase la nak kol mak masing2 and wish betapa sayangnye korang kat mak korang..

happy mothers day to my mom Malaratina bt Babjan..zac sayang Ma sangat2.. =)


review wayang: the crazies yang giler

agak terlambat jugak aku tengok citer nih..ni pon sebab semalam tataw nak tengok citer apedaa..aku layan je la the crazies ni..citer ala2 horror/thriller ni memang aku minat la..


citer nye bermula di sebuah pekan kecik ni..yang dijangkiti penyakit giler..adeyh giler pon bley berjangkit2..bunoh orang sana..bunoh orang sini..memang dasat la cara bunoh dier..

pastu biler da jadi camtuh..kerajaan anta la army dier..untuk solve mende nih..korang taw camne dier wat??senang je..dier tembak sape yang da kena virus tuh..pastu bakar tros..mak aii..sape yang giler skang nih..cam sume watak dalam tu da giler jek..actually giler tu disebabkan senjata biologi yang tersebar kat pekan tuh..isk3 tak pasal2 diorang jadi mangse..

so kat citer nih memang banyak la scene2 mendebarkan jantung dan darah2 yang memancut di sana sini..sape yang nak tengok..pastikan umor 18+ dan bersedia mental dan fizikal..cewah..thumbs up! 3bintang untuk the crazies!

Rabu, Mei 05, 2010

broga hills dan wajah rahsia hati

inilah aktiviti yang wat kitorang tak tido lepas tengok ironman tuh..selepas kecewa dengan ironman..perjalanan bersama coursemate ku diteroskan ke broga hills..hahaa amek ko panjat la dalam gelap2 tuh(siap beli torchlite kat chokit hehe)..dalam 5am la kitorang start panjat selepas ber 'huha2' kat ladang kelapa sawit bawah tuh..

time panjat ke atas tuh(dalam 45minit)..adeyh termengah2 gak aku..inilah akibat jogging satu sem sekali jek..hehe..tapi tak kisah la..sebab enjoy je..bukan pertandingan marathon ke pe..rilek la wei..hehegambar time broga hills masih gelap..memang survive wei kitorang..sembahyang subuh kat atas tuh sume..bawak kompas and botol air untuk amek air semayang..hehe

so..ape kaitan broga hills dengan wajah rahsia hati??hahaa..ni kan lagu yang bertema ala2 university life..so okla tu..kena la dengan aktiviti kitorang yang tengah menghabiskan sisa2 final year kat ukm ni..huk2..pasni biler la nak dapat jumpe korang lagi kan..(background music sedey is playing..)sunrise yang baru sket2 menunjukkan 'rise' nye.. =P
gambar mahal aku sengsorang..hehe..bajet nak letak kat profile pic fb la nih..

meh kiter tengok video klip ni..wajah rahsia hati nyanyian fauziah ahmad daud dalam citer ali setan..



Dalam kehidupan ini
Yang terindah
Melalui usia remaja
Senda gurau suka duka
Sering berganti
Meninggalkan kesan abadi

( korus )
Oh berdebar-debar hatinya
Kali pertama bertentang mata
Inilah pengalaman
Harus ditempuhi tiap insan

Kenakalan atau kesungguhan
Sukar mencari perbezaan
Betapa kau cuba melindungi
Jelas di wajah rahsia hati

PDR UKM 7th batch dalam kenangan.. =)

Ahad, Mei 02, 2010

afdlin nyanyi zee avi kantoi

semalam tengok AIM..takyah citer kot pasal pemenang2 sume sebab aku rase bley je dapat dari newspaper and blog2 laen..aku nak citer pasal pengacara malam tuh..aku rasa acara tu telah diselamatkan dengan meletakkan afdlin shauki and adibah noor sebagai pengacara..sangat mantap..penampilan afdlin shauki yang ala2 noh hujan..adibah noor lak ala2 Lan MUH..
yang aku paling tak tahan gelak..time afdlin nyanyi lagu zee avi kantoi versi balas dier..adeh huhu..tapi aku tak sempat rekod dari awal..hehe layaann..
video

Related Posts with Thumbnails