Khamis, Januari 07, 2010

AJL muzik sepanjang zaman

3 hari je lagi anugerah juara lagu akan dilangsungkan kat stadium putra bukit jalil..tapi pe yang menyedehkan aku..aku tak dapat tiket diz year..huk2..takpe..rileks..kot2 la ade menang last2 minute kuiz kan..just wait and see..hehe

so kat sini aku nak list kan pemenang2 juara lagu dari tahun mulenye rancangan ni..

1986- sekadar di pinggiran, francesca peter
1987- menaruh harapan, zaiton sameon
1988- kau kunci cintaku dalam hatimu, ramlah ram
1989- isabella, search
1990- janji manismu, aisyah
1991- takdir dan waktu, mega
1992- pada syurga di wajahmu, nash
1993- teratai layu di tasik madu, fauziah latif
1994- tanya sama itu hud-hud, m. nasir
1995- cinta beralih arah, aisyah
1996- jerat percintaan, siti nurhaliza
1997- ghazal untuk rabiah, m nasir dan jamal abdillah
1998- cindai, siti nurhaliza
1999- andalusia, m nasir
2000- balqis, siti nurhaliza
2001- mimpi laila, yassin
2002- keliru, nurul dan ajai
2003- bunga-bunga cinta, misha omar
2004- rela ku pujuk, spider
2005- gemilang, jaclyn victor
2006- terlalu istimewa, adibah noor
2007- itu kamu, estranged
2008- lagu untukmu, meet uncle hussain

my fevret song and the best song for me untuk sume juara-juara ni ialah..

hooyai hoyaai..(tepukan gemuruh!!)..las year dapat dengar sendiri suara Lan secara live..memang menyengat telinga ini..sedap dowh..tak tipu..lagu ni telah berjaya memartabatkan muzik indie kat malaysia ni..lagipon memang bagus la MUH ni..muzik sendiri..tak macam de sesetengah indie band kat msia yang tiru style muzik artis seberang..hmm

lagu yang paling aku tak suke pule ialah..

adoyai..rase macam zaman kegelapan je time ni..lagu camni je jadi juara lagu..dengar sekali pon dah rase bosan dah..ape2 jela..

haa..so untuk diz year..mesti la aku da ade fevret aku sendiri untuk jadi juara..

kalo msia nak universal kan muzik kiter ke international..muzik macam ni kne banyak kn la..band2 indie da ok da muzik diorang..so if 'pakai buang' menang..dapat ubah la arah tuju muzik msia ni..fuh!go stacy!hehe semangat plak kan..ok la..jumpe di ajl 25!

2 comments:

~terataibungaindah~ berkata...

haha.. aku nak ct gak. =p xmeriah rasanye bile ct xde dlm event2 besar cmni. seb bek la ajl ni ct wt persembahan.

n pasal stacy tu,kte mmg xsame taste r.. heheh.. aku xigt r same ade aku penah terlintas 'oh, sedapnye lagu ni'.. tp aku xsuke vde0 clip die. hee..cm vde0 clip kebaratan sgt.. wal0pun die bukan mlayu.. tp tah r.. sakit mata tgk..mybe part yg die menari2 s0rg tu..(**xsure same ke x dgn vde0 yg k0 p0st ni. tp aku rasa ni je kan v.clip die kan?)

hee.. s0ry zac.

peace n0 war.

zac zirwan berkata...

hehe..mmg bertentangan la kter..aku suke giler tgk dier mnari..cm dasat je stamina dier..ngn nk nyanyi lg kn..pastu sbb gaya dier cute gk..kui3

Related Posts with Thumbnails