Isnin, Januari 11, 2010

AJL 24 music unfolds

hip2 hooray!!pelik kan start entry camtu..haha padahal excited sangat tak sangke dapat jugak tiket di saat2 akhir(topup hotlink rm10=2tickets)..so ni tahun ke2 la tgk live ajl tmasok las year nye..daripada pukul 2pm da ade kat sana..siap sempat try nyanyian hangat AJL hotm lagi(nanti aku citer kat next entry)

so kat sini aku siarkan secara eksklusif persembahan kesemua 14 lagu yg bertanding malam tu dari kaca mata cameraku..estranged-aurora
aku tak brape suke sangat lagu ni..but persembahan estranged malam tu tak mengecewakan..
alyah-tak mungkin kerana sayang
best jugak la lagu ni..ngan lirik dier jugak..

misha omar-cinta adam dan hawa
seperti biase..vokal misha memang la sangat mantap..koreograf tarian dier cantek..sume menari kt selonggok tu je..
hafiz-masih jelas
suke tengok pokok2 tu..tber2 je menyale..ala2 hafiz berada di pandora..
bunkface-situasi
ramai gak dier punye rangers kt atas stage tu..tapi tak bley lawan noraniza idris dulu2..lagi ramai =P
stacy-pakai buang
time ni penat aku menjerit..yela penyanyi kesukaan..hehe..giler gempak..siap kuar dari sangkar..pastu stadium gelap jap time dier mnari tuh..fuh terubat la rindu aku kat dier..hehe..sedeynye dier tak menang..huk3
aizat-pergi
giler la time ni..aku dapat rase cam lirik lagu ni masok teros ke hati ku..memang berjaye btol la aizat ni nyanyi kan..kire sampai la ape yg dier nak citer dalam lagu tu..time ni aku da bajet la sape nk menang vokal kan..india yg 'aaaaa' belah kiri tu..hehe tapi sangkaan aku meleset sama skali..rupenye lagu ni jadi juara tros!pergh serius tak bajet langsung lagu ni nk menang..macam pelik jugak la..lagu ni memang sedap tapi tak rase bley menang sebab kan skarang zaman music indie..adekah ini disebabkan manipulasi tema perpaduan 1 malaysia lagu ni jadi juara?same2 kter renungkan..
saje nak show sket kire aku penah bergamba ngan juara..hehe
hujan-aku skandal
tak pernah langsung aku suke kumpulan ni..huhu sori ok..tapi kt AJL ni..aku rasa lagu ni best plak..maybe sebab dengar live..and persembahan dier best..start konon2 dari zaman kugiran..pastu tuka zaman skarang..best2
tomok-rindu terhenti
syabas la tomok..dari new boys..ke one in a million..and now finalist AJL..aku suke video clip kat background tu..yg dier ngan diana daniel tu..huhu..tapi geng suara latar kat belakang yg tiber2 datang tu aku rase cam pelik..cam lari tema je..tak paham..baek dier maen violin yg dier pegang tu..lagi gempak..(bajet cam senang je nk maen violin kan =P )
black-aku rindu sayang kamu
rasenye persembahan dier macam biase je..takde yang luar biase..tapi vokal dier memang sangat tinggi la..memang layak la menang vokal terbaek!
akim-bengang
time petang tu kt luar stadium aku jumpe mamat muke sbijik cam dier..rupenye adek dier..patot la pon..aku suke idea dier wat sequel video clip dier..tunjuk kete dok terbakar..fuiyo..tapi lagi best kalo dier letak keta tu kat tengah..sebab keta tu center of attraction..
yuna-dan sebenarnya
tempat kedua!go yuna!
aizat-kau aku
persembahan terbaek!sempoi..rileks je bawak budak2 skolah kan..happening giler kat atas stage tu..pastu siap de aizat junior plak kat bawah tu..hehe dok pegang gitar same2 ngan dier..
faizal tahir-bencinta
stylo giler faizal tahir nyanyi ngan tongkat..huhu..dasat la siap de orang turun dari atas la kan..pastu siap rambut diterbang2 angin lagi..tapi persembahan camni dulu2 pon da ade je orang buat kan..tapi tahniah dapat tempat ketiga!

tahniah AJL 24!suke pentas hydraulik nye yang bley turun naek..senang nak bawak props kan..screen kat belakang stage pon besar..siap bley gerak plak tu..1st time gak aku dengar siti nyanyi live..teruja la..pastu search pon ade..pergh..thumbs up!

8 comments:

Ery Farieha berkata...

huiii seronok~
i love FT !
lalalala~

zac zirwan berkata...

waa..suami org tu..hehe

smiley berkata...

seronoknye.......dapat tgk AJL live...

regards,
Triplesmiley

zac zirwan berkata...

hehe..ye..mmg best dpt dgr vokal secara live..gempak!

LORD ZARA 札拉 berkata...

salam~
terima kasih sudi singgah blog zara~
eh, merujuk kepada gambar 1st~
adakah kawan kamu yg tengah tu dari UKM?
budak final year?
sebab dia cam pernah ke sekolah zara last year~

zac zirwan berkata...

aah..itu taib nmenye..juge dkenali sbg yusof tayiib..iklan kurma tu..hehe

Tanpa Nama berkata...

Hand-sewn designer cat collar with Swarovski thomas sabo online shop deutschland
pearls and rhinestones will make your cat look like thomas sabo anhänger
she’s going out on a date and it’s perfect for Valentine’s thomas sabo glaube liebe hoffnung
day. Colors range from pink, black to red with little roses sewn onto thomas sabo armbänder
the collar, rhinestones wrap around the neckline between thomas sabo halsschmuck
the flowers adding to it’s romantic look. Personalized thomas sabo ohrschmuck
designer cat collars are becoming a big hit, get your cat’s name in rhinestones thomas sabo ohrringe seestern
so she can proudly wear it around her neck.Lulu’s leather cat collars are thomas sabo uhren
sleek and make your cat look smashing. thomas sabo armketten
These designer cat collars are one thin, leather strap with a small bell near schmuck thomas sabo the clasp.

Castalica Azryiana berkata...

menyampah!

Related Posts with Thumbnails