Sabtu, Januari 02, 2010

1 litre of tears

drama jepun yang sedey, menyayat hati, sayup dan sume yang seangkatan dengan nye lah..huhu..bukan setakat 1 litre..dah bergelen2 da kot air mate aku kuar biler tengok citer ni..(gelen ngan litre laen kn?)..mana tak nye..dah la aya(heroin yg sangat comel, aku ske gigi siung dier hehe) baru 15tahun..pastu kne sakit 'spinocerebellar atrophy'..smakin lame smakin dier tak dapat kawal koordinasi badan dier..memang setiap episod dok bergenang2 la air mate ni..

citer ni memang berjaye la wat penonton sedey..pasal penyakit..pastu gune tema kekeluargaan gak..rasenye sume orang akan jadi sensitif hati kalo sebut pasal family kan..last but not least..this drama based on true story..

14 comments:

~terataibungaindah~ berkata...

wei.. nak jugak!haha..

zac zirwan berkata...

nak ke?dptkn vcd di kdai2 bdekatan ye..=P

zac zirwan berkata...

tgk ulang2 pon xpe..sbb awek dier cute..

nAmeLeSs berkata...

sedih kot! berlitre2 air mate aku.... setiap ep nk nanges.. hahaha... (bile nk stat tgk, mmg da ready tuale kat sebelah, buat lap hingus.. hahahaha)

aku sedih sbb da la cite btol... pastu last2 die tnjuk lak gmba2 budak betul yg da meninggal tu... **sob3** lg berliter2...

p/s: bukan heroin je comel ok? hero hensem nk mampus! ahaha...
(agak emo komen aku kali ni... :p)

zac zirwan berkata...

haha..sangat..ntah2 smbil tulis komen ni pon ko dk nanges2 gk?hehe..cter ni seswai la kalo nk cuci mte yg masok habuk sbb gerenti akn nanges kn..=P

NaZZy Hall berkata...

eps plg best : love letter!!

dh lama ah citer ni, dr 2nd year aku dh tgk... spesel eps dia ang da tgk...

p/s : aku da link ang dah... sory lambat.. hahahaha

zac zirwan berkata...

giler sedey dowh..bc surat chenta kt tepi jmbtn..huk3

Castalica Azryiana berkata...

sila berterima kasih pada tuan punya external cerita yer...true story to be share!!!

zac zirwan berkata...

haha yelah..trime kasih!

yaTy ♥ berkata...

cite nie mmg sedih..
sape tengok tapi tak nngis, sah lar org tue takde perasaan..
hehehe..
:)

zac zirwan berkata...

aah..laki pon ley je nanges kot..hehe

violet_abbey berkata...

sy juga nanges tahap gaban!..bengkak..rabak..

zac zirwan berkata...

oh yeaah..bley wat kenduri ayaq mata la cmni..huhu

Wan Amira Nadia Wan Adnan berkata...

wuuuu ~~ cerita ni sangat sedih . ta tley tahan air mata . its not 1 litre of tear but 10 gallen of tears . huuuu :'(

Related Posts with Thumbnails