Sabtu, Oktober 10, 2009

papadom!!



'Papadom'
khamis
8 okt 2009
9.20pm
tgv klcc




yeaaahh..inilah dier filem yg telah memenangi fest filem malaysia yg baru lepas..1st day tayang trus aku gi tgk..haha punyela tk saba..kire mcm high expectation jgk la..sbb da menang filem terbaek kn..

jalan cter dier agak ringan..seorang bapak(afdlin shauki) yg terlalu sygkn anaknye(lyana jasmay)..sampaikan anak dier gi skolah pun dier temankn..da form5 pn..siap bwk nasik kandar time rehat..anak dier msok U pun..dier sanggup jd tukang kebun!semata2 nk mengawasi anak dier ni..kirenye syg giler la sampai telebey kawalan..huu..sinopsis lebey lengkap di entry sebelom ni klik here

memang korang akan gelak la dari mule smpai abes cter ni..dialog2 dier mcm spontan je..lakonan sgt slumber..yela..director dier kn de wat ranc spontan kt astro..=) memang kalo dari segi jalan cter, korang akn rasa 'lorr biase je citer ni'..tapi cara afdlin sampaikan cter ni..mmg menarik la..lagu2 latar utk cter ni pun best gk..

antara pelakon2nya: afdlin, lyana jasmay, norkhiriah, scha, farid kamil, din beramboi, harun salim bachik, vanida imran

seswai dtonton utk me'relaks'kan minda sbb tk perlu berfikir saket2 kepala utk phm cter ni..jz njoy the show..thumbs up! utk papadom!

6 comments:

jibon berkata...

dah tgk citer ni smlm. trasa pelik sesgt cmne la citer ni bley mnang ffm. ptama, citer ni xubah spt karya2 afdlin yg lame. sgt2 sleptik. kdua, byk pkara2 xmsk akal yg dianggap remeh oleh afdlin. bgmana result spm boleh dipapar pd board? mia mndpt 20A ttp amik kos kurg professional? mia pula dibuang universiti oleh sbab xmasuk akal? tdpt byk plot hole di situ yg mungkin afdlin lupe amik phatian. pe2 pun 2 bintg tuk citer ni krana lawaknya.

zac efron berkata...

yup..sy stuju ngan pndapat jibon..sbb tu sy ckp mule2 cm high expectation sbb da mnang award kn..tp rupenye jln cter cm biase je..maybe sbb thun ni kurg filem yg dhasilkn oleh director2 msia..and maybe jgk filem yg slalu mnang award kn mmg slalu yg plik2..cm cntohnye 'kala malam bulan mengambang' yg sy smdri tk sggup abeskn utk tgk cter tu..pe2 pn thanks jibon for ur opinion..

Ro Zhaf Zeck berkata...

aku xtgk papadom lagi dan mungkin xtgk kat wayg..sekadar tgk softkopi pc member tp stakat yg aku perhatikan la karya2 org macam afdlin shauki ni mahupon yasmin ahmad sebagai contohnya kalo diberi peluang seperti bantuan wang ringgit aku rasa dia leh buat filem setanding hollywood kot..aku bukan la seorg yg leh berbicara panjg seperti makna 'sleptik' dan bahasa seni lain..tp aku tetap yakin ngn keupayaan diorg ni.

zac efron berkata...

afdlin adalah slh sorg director yg mempunyai idea2 yg menarik dan unik..buktinye film buli, buli balik dan trbaru film ni la..ranc fevret pula..ah-ha dan spontan..

NaZZy Hall berkata...

asalnya cerita ni mmg bergenre komedi, bkn drama yg realis, sbb kalo nk diikutkan pn, mustahil akn ada jelmaan arwah isteri yg dtg dgn plbagai kostum pd suami, so bg aku detail2 kecil yg xlogik tu mmg diwujudkn utk dasar komedi dan prjlnan plot, leh diabaikan kot.. (kalo citer hollywood pn bnyk bnda yg xlogik diadakan sbb nk tmbh lwk n added spice to the story)

stju dgn kata2 zirwan, jln crita biasa jer, tp garapan 2 yg istimewa... sng ckp, unsur kekaguman dia tggi...xksh la citer ni tgk kt pc atau wyg, tp citer ni mmg wajib tgk utk smua rkyt mlysia, bg aku r...

bg aku angrh filem trbaik dbri ats keunikan sesuatu filem, sprtimana cinta dan sepet.. papadom pn msk kategori ni...xsprti a. razak mohaideen yg stereotaip d stp filem beliau...

lakonan liyana jasmay pn top class, sama thp atau myb better dr lakonan beliau dlm castello...mbwa wtk gadis comel tp bjya mrentap emosi pnonton d akhr citer...erm, myb ni mmg wtk die kot...

nway, kalo ada 10 bntg, aku akn bg 8.8 kt filem nie...though bg aku filem mlyu trbaik tahun ni adalah talentime...

p/s : saja nk gedik2 kt blog ang zirwan, da lama xbukak... hahahhaa

zac efron berkata...

terkedu sebentar dgn komen pnggiat teater dato on, nazrin..hehe thnks r bro..aku sokong pe yg ko ckp tu..kter jgn tlalu memandang rndah ngan karya2 tempatan..jgn la asek agungkan hollywood walopn aku akui cter diorg mmg best..msia perlu cuba mempelbagaikan lg jenis filem..jgn la balek2 cter cinta je..tolong la fikir seswatu yg di luar kotak fikiran..at dat time baru la krya kter dpt jual ke luar negara..

Related Posts with Thumbnails