Ahad, Oktober 11, 2009

gamatnye istana budaya!!



'teater muzikal gamat'
ahad
11 okt 2009
3 ptg
panggung sari, istana budaya




teater ni aku tk plan pun nk gi tengok..tapi tber2 je yuyun offer utk gi tengok..aku yg tkde pe2 plan utk ptg tu..ikot jela..lagipun da lame tk gi IB..sampai je kt sana..rmainye kanak2..huu rupenye teater ni lebey seswai utk kanak2..tp tkpela..bkn slalu jd budak2 (kata ted)..time da dok je kt seat..aku dengar bdk kcik kt blkg ckp kt ayah dier..'nk bli popcorn'..ayah dier ckp la ni bkn wayang..tkley mkn..hee aku tersengih ngan keletah budak2 yg datang nk tgk teater tu..teater gamat ni mengisahkan hidupan laut..keluarga gamat(watak utama), obor2(watak jahat), belia buntal(cam rukun tetangga je aku tgk hehe), kurita(paling ditakuti dlm laut tula, otai), kuda laut(nurse dlm laut), ketam, umang2, belut dan mcm2 lagi la..da mcm tgk spongebob la pule..hehe..teater ni sbnrnye penah ditayangkan di aswara..cume dibuat semule dengan lebey baek la utk tayang kt IB..aku rs teater ni cm tahap beginner lagi kot..sbb cam byk kelemahan..suara kdg2 tk dengar..koreograf tarian pun tk brape nk kemas sgt..tapi de jgk bestnye..plakon siap belakon dkt ngan audience time nk carik anak gamat yg ilang tu..pastu time belia buntal nk senaman..audience pun kne ikot jgk..huu yela kan tujuan pn nak hiburkan kanak2..yg paling aku suke..kostumnye yg cantek!hehe

barisan pelakon: Amy Mastura (Mak Gamat), Zuhairi Ibrahim (Bapa Gamat), Aidil Solehin (Anak Gamat), Datin Natasha Hudson (Ikan Buntal), Anith Aqilah OIAM (Gamat betina), Syukor Ibrahim (Penyu Ketua Hakim) dan 80 pelakon berbilang bangsa berusia 3-50 tahun


pelakon-pelakon teater gamat..








aku ngan kakak gamat..







more info klik here

6 comments:

ted berkata...

wah! ko promote nama ak kat blog ko...haha~
xkan 3 star jerk kowt ko bg...lalalala~

zac efron berkata...

haha ted..haruslah memfeymeskan ko..3bintang sudeyh..kalo nad ngan yuyun konpem bg 5 bintang..sbb diorg smgt snaman ngan belia buntal..haha

ted berkata...

2 la pasal, diaorg sgt bergembira bersenam...haha~

yuyun berkata...

jahat korang.. kitorang menyokong gaya hidop sihat ape..

zac efron berkata...

ted pun hampir2 bangun utk bersenam gk bersama belia buntal tu..hee

arnamee berkata...

bestnyer nengok teater, gamat ni ramai suke adik bolat yg keletah manje tue. huhu.

p/s: kakak gamat tu, oiam dlu tu;p

Related Posts with Thumbnails