Khamis, Februari 25, 2010

lori tembikai terbalik

time aku on de way pagi tadi practical hospital selayang..ni la rupenye kejadian yang wat aku n arep sedikit jem..tudiaa haa..sebuah lori yang membawa muatan tembikai telah terbalik..aku tengok dier cam langgar kete waja..sebab de kat sebelah jalan lagi cam waja da remuk..

ape yang aku rase lawak sangat tu..jadi jem bukan pasal bende ni sangat pon..yela korang pon bley nampak lori tu terbalek kat tepi jalan kan..nak taw pe yang nyebabkan jem??pengguna jalan raya yang berhenti untuk mengutip buah2 tembikai yang bertebaran di jalan raya itu..hehe..siap de pejalan kaki dari jalan seberang tu datang kutip gak..huhu..naseb baek aku n arep dah lambat nak masok keje..tak dapek la..

so aku cam nak puji sket la..begitu prihatin nye rakyat malaysia ni..prihatin pada tembikai2 yang tergolek tu..hehe..kitorang bajet ade la jamuan air tembikai free ke kat hospital..tapi takde..hee

19 comments:

~eZmALiZa~ berkata...

mak oii..melimpah ruah tembikai dye..nape xamik satu??ley tlg org tu kurgkan kerja dye nak ngutip nt..hik3.. :D

fiD berkata...

uyooo..

rezeki tue,, sape yg xnak kan,huhu

cawanmerah berkata...

sayangnye.. ruginya.. kesian tokey tembikai, mesti menangis tengok rezeki hilang macam tu jek

kesian tukang bersih kena sapu
kesian aku xde di waktu kejadian.. haha

puteri katak berkata...

mak aiiihh...
meriah gila tembikai menari di jalan raya...
kalo aku.. sah2 aku kutip wat jus..
ohh sedapnya.. :)

Mimie.Candy Cane berkata...

sesuai sangat dengan cuaca panas skang ni...
hehehe..

nAmeLeSs berkata...

tibe2 teringin tmbikai... :D

ielamorry berkata...

wah :D :D :D
teruja tengok tembikai banyak2 tu. hahaha

meera^da cute..*_* berkata...

kesiannye tokeh tuh...mesti die kerugian yg amat byk...semoga rezeki die bertambah balik pas nih...

yg mengutip tuh, dpt keizinan ke???

wan berkata...

eip ko patt amek,ble mkn hehe..mntk ngn tuan die dulu

Ro Zhaf Zeck berkata...

MANTAP!!
leh jadi repoter
ikut slogan BERNAMA- sebenar dan semasa

yaTy ♥ berkata...

perghhh..
bertebaran kat jalan raya sungguh..
rugi je tak kutip satu..
hahahha..

Apple Tan berkata...

ahahahahahah! tembikaiiii blh menarik perhatian rakyat M'sia. CAYALAH! ahahaha!

nape tk kutip satu ke? :D biar lambat asalkan selamat(dgn tembikai di sisi anda) :D

~iceq~ berkata...

cam ujan tembikai dah..haha~

cambesje berkata...

klu wat jus nie sedap ni~~

terliur2~~

LORD ZARA 札拉 berkata...

orang malaysia mmg suka benda free~

kih3~

=]

zack, kalau jadi gath, nanti aku roger ko~
wajib bawa Taib~ hahaha~

shamin asfar berkata...

wohooo..
mesti berbau tembikai kat situ..

F I T berkata...

wah rezeki dari langit tu..murah rezeki dapat tembikai bergolek hehe rugi tak ambik tembikai tu..makan time panas terik sedap gak :)

Khas Untuk Freshie Blogger. Jom Terjah Blog Paling Annoying Ni Supaya Korang Tak Jadi Blogger Annoying!

~ ReD ~ berkata...

kutip buat perut sendirila tuh. hehe

q-nizam berkata...

ko xrembat ke sbiji dua?.wat sarapan pagi?..hahah

Related Posts with Thumbnails