Sabtu, Oktober 09, 2010

magika..magik kah??


"nak ke mana..kamu bertiga..jangan sampai bangunkan naga..lalala.."

antara lagu yang aku ingat sampai skang yang dinyanyikan oleh m nasir dalam citer ni..sape m nasir dalam citer ni??korang beli tiket pastu tengok sendiri la ok..hehe..citer ni antara yang aku nantikan lama la jugak..yela KRU yang buat..mesti ada kelainan la..kena tengok..

aku tengok citer ni time pas balek keje..bersama misz optom yang ponteng keje nye konon2 keta tak bley start (kalo bos dia baca blog ni abes kantoi.hehe..)best la citer nih..rasa macam kiter di alam kayangan la..rasa ilang penat bekeja tuh..kalo korang da terlupe citer2 dongeng melayu dulu kala..kat sini korang boleh tengok sumenye digabungkan dalam satu filem..haaa..tak rugi kan..filem ni berbentuk muzikal..so korang akan rasa bagaikan berada dalam istana budaya..(rasa cam tengok teater live!!)

bermula dari diana danielle yang carik adiknye fimie..kat situlah dia jumpa pak pandir la..nenek kebayan la..bawang putih bawang merah..badang..hang tuah..macam2 watak lagi la..so pengembaraan dia nak carik adek dia tula..ala2 alice wonderland gitu..versi malaysia..

aku rasa citer ni bley dijadikan dalam bentuk teater kat istana budaya satu hari nanti..thumbs up! to KRU magika!!


10 comments:

nAmeLeSs berkata...

wah! post pertme sejak pengumuman puase! hahaha...

zac zirwan berkata...

haha..baru mai mood dowh nak update blog!!

~terataibungaindah~ berkata...

aku pun da tgk..=p

zac zirwan berkata...

haha..gud2..support local film! =p

Miss ... berkata...

eh btol2 taqng m.nasir tu mmg x boleh lupa hehehe
"nak ke mana..kamu bertiga..jangan sampai bangunkan naga..lalala.." hahahaha

zac zirwan berkata...

hahaa..taw takpa..rasa cam nyebok je m nasir tuh dok ulang2 nyanyi mende sama..huhu

Castalica Azryiana berkata...

alamak...kantoi! seb bek boss xder blog zacko psyco nie...kalu x..pasnie u tgk wyg sorg2 jer lah jwbnya...hihihi =p

zac zirwan berkata...

hahaaa..banyak tol idea dia kalo bab2 nak ponteng keje tuh!

Castalica Azryiana berkata...

eleh...idea org tue yg sebenarnya...konon xbest tgk wyg sorg2!!!..ececece...baeknya backup diri sndiri!!! =P

akubiomed berkata...

Bagus anak tempatan mempunyai kelebihan in-house CGI tak payah antau keluar negara. Teringatkan kepada Tan Sri P.Ramlee dipenghujung kehidupan belaiu nak buat filem pertama tidak tertunai kerana kekurangan modal dan sokongan

Related Posts with Thumbnails