Sabtu, Jun 05, 2010

karipap pertama buatan sendiri: oh macam batu daa..

okey puan2..arini saye akan mengaja cara2 membuat karipap..huhu rase macam chef wan da pulak..actually tadi aku try2 buat karipap sendiri..(da macam surirumah plak haaa)..taraaaa..lihatlah karipap ku..cantek kan..siap terbukak lagi lipatan dier tu..hahaa..

bahan2 yang aku gunekan ialah inti dier pakai sardin je..pastu telo sikit untuk sapu kat kulit karipap tu bagi jadi kaler kuning..pastu bahan untuk tepung dier plak..gune tepung gandum biase je..campur air sikit..campur sprite short ape ntah..aku pon tataw sangat..pakai letak je sebab ade tulih 'boleh digunakan untuk membuat karipap'..hahaa..pastu da bentok2 kan karipap tu..bley la masokkan dalam microwave..malas nk goreng..hee..biler da siap je..aku tros try makan..mak aii kerasnye...aku tros konpius..karipap ke kueh bakul ni..pastu aku check balek serbuk sprite tuh..rupe2nye..jeng jeng jeeengg..
expired date 31/12/2008!!hahaaa..patot ler keras semacam jek..terpakse la aku batalkan niat nak bakar karipap2 yang laen tu..kuciwa..huk2..but at least aku da try..korang biler lagi?hahaa..

16 comments:

SD berkata...

karipap!!!!owh kau ni buat aku teringat karipap mak sedara aku jer.No no no.....ko bukan cam chef wan sbb x cakap "Cing Cang, Cing Cang, Alexander"...huaa...huaa....hua....klu ko tengok citer yg johan jd cam dr fadilah kamsah konfem ko paham.....

zac zirwan berkata...

hahaaa..aku ade tgk gk lawak yg tuh..ngarut giler johan tu..kuang3

nAmeLeSs berkata...

mak aih! 2008?? kau tak di supervised oleh bonda ke??? hahahaha...

zac zirwan berkata...

hahaaa..mak aku pon gelak je biler tgk expired date tuh!

~ ReD ~ berkata...

hahaha...comel owh karipap terbukak lipatan tu..kuikuikui. unik! haha

Miss ... berkata...

kagum aku dgn ko at least ada usaha nk buat ekeke

violet_abbey berkata...

adey..goreng lagi sodap la..microwave mmg akan keraskan tepung..plus..microwave agak bahya..

zac zirwan berkata...

red: comel kan..karipap tiram nme dier..huu

miss: hehe trime kasih..kui3

abbey: patot la keras karipap tuh!

zither berkata...

laa haii.. hang tak cek dulu kaa? aduii

Fitrihadi.com berkata...

haha kesiannya...gi beli yang segera je la bro..kat supermarket ada jual..balik umah goreng je heh

zac zirwan berkata...

terlalu excited sampai lupe check..hehe

nadrahfihil berkata...

ececeh microwave baru~~~~~~~~

zac zirwan berkata...

fitri: hehe sj nk try wat sndrik..

nad: well..

^ ZuMaWaMBa ^ berkata...

ya rabbi. 'sedap' sunggoh!! :P

zac zirwan berkata...

hahaa..nk try ke??

SD berkata...

zac....tadi aku g blaja buat karipap ngan sedara aku, katanya ko kena letak sikit air kat tempat yang ko nak kepit tu, sebelum ko kepit. baru masa masak tak terbukak...huhuhuhu....

Related Posts with Thumbnails