Khamis, April 15, 2010

evolusi kl drift 2 : aksi terbaek!

untuk entry ni..gaya cakap pon ala2 drifter la..gagagaa =P

gua dulu ade tengok evolusi yang 1 nye..gua tengok awal2 je da mengeluh..adoyai..apehal mamat drifter ni jiwang karat tak tentu pasal..sayang giler kat fasha tu..cmnih ke drifter sejati?tapi naseb baek action time di atas jalan raya tu cantek..

evolusi yang ke2 ni buat gua nak tengok sebab action dier tu la beb..bukan senang nak dapat tengok filem malaysia sebegini rupa..kalo setakat bakar2 moto tu tak maen la..ni bakar2 letop2 keta haa..pastu syamsul (director aka hero citer tuh) gak dah kureng sket tahap kejiwangan nye..so bley masok r kepala nih..baru la kena dengan jiwa seorang drifter..
bende yang paling gua respek dalam citer ni..action dier la..tak tipu dowh..memang dasat la aksi2 drift tu..pastu bende tu macam real sebab lu orang boley tengok la jalan raya cam memang tengah penoh..dok tunggu trafic lite suma..kire 4bintang la gua bagi untuk action dier..tak adil la kalo lu orang nak bandingkan filem ni dengan tokyo drift sume tu..dalam filem ni pon lu orang boley tengok Aaron bawak keta reverse rilek je sambil tembak2 ngan polis..haaa..pe lagi lu orang nak??
Aaron aziz ngan Sam shaheizy punye lakonan terbaek la..kunun2 depa dua ni cina la..memang gengster abes la..panas je gua tengok dier belasah scha kesayangan gua tu..tapi kadang2 tergelak jugak gua biler masih terbayang2 watak adnan sempit Sam..cuma yang gua tak baper nak berkenan..watak farid kamil..bagaikan menjadi mangsa dalam citer ni..pehal mamat tu emo semacam je..cam tiber2 je dalam scene tu..dier emo..tergelak2 je gua tengok biler farid kamil blakon menjadi seorang yang ala2 kuat majok..tak seswaaaaaii..

antara scene2 yang gua rase tak baper nak kena..time scha sedey2..cakap dier takde niat pon nak tipu syamsul..dier sebenarnye takot..takot kehilangan syamsul..dengan tidak semena-mena..syamsul yang tengah marah giler tu..tiber2 mengeluarkan ayat..aku pon sayang ko..siang malam aku asek terpikirkan ko..wat derr..jiwang mamat ni datang balek ke hape..satu lagi scene remy ishak(polis bermisai nipis) datang merayu2 pakse2 kat syamsul untuk dapatkan maklumat pasal joe (aaron)..aku rase tak macho la seorang detektif hebat datang mintak2 maklumat camtu..jalan citer yang gua tak puas hati is awat aaron tu tak bunoh je syamsul tu?sedangkan gengster2 laen senang2 je dier bunuh..da lingkup bisnes dier..baru la nak bertindak..

3bintang untuk evolusi kl drift 2! thumbs up!



6 comments:

Miss ... berkata...

hehe farid kamil kan jd oku dlm cete ni tu psl kot dia sensitip..aku rasa arr..haha..best ke? mcm nk tgk je huhu

zac zirwan berkata...

hehe..memang dier OKU dalam citer nih..tapi lakonan emo tu da cam ngalahkan pompuan haa..lawak expression muke dier tu..huu

~ ReD ~ berkata...

besh gak layan drift citer ni ;)

Tanpa Nama berkata...

awat lu bg 3 bntg ja?? mana pi 2 bntg lagi?? xley bndgkan dgn tokyo driff lagi dasyat..nti wa upload cita nie, wa tgk kedasyatan yg lu cita....

zac zirwan berkata...

red: best gk r..ni balek2 citer chenta..bisnes..sakit2..kt mesia ni..

puteri: yeahh!

anonym: tak cukop 2bntang sbb jalan cter n lakonan..=P

hans berkata...

aku malas nak tgok sebab tak minat tgok syamsul berlakon
hahaha

Related Posts with Thumbnails