Ahad, September 27, 2009

momok the movie..jeng3




'momok'
9.20pm
sabtu
26 sept 2009




muvie sempena duet raya..hak2..aku cam excited jugak la nk tgk cter ni..sbb dlu aku de tgk yg versi vcd punye..lme da la..mmg seram la..mmg btol2 cter hantu melayu la..langsuir, pocong, pelesit, pontianak sume ada..

then biler start je tgk..aku da agak kecewa sket da..korg tau tak nape?jln cter exactly cam vcd yg aku tgk tu..huk2..skrip pun lebey kurang plak tu..pelakon pun de je plakon2 yg same..cume de sket perubahan la untuk bg lagi menarik cter ni..but the prob is..bukannye smakin mnarik..smakin tk best..sori ye m. jamil (director filem ni)..aku lagi suke versi vcd yg aku tgk dulu..

kisah dier pasal Adlin (Faizal AF4) yang bekerja di Bintulu balek kampung untuk bercuti..dier ni pi la warung Pak Ajis (Datuk Aziz Sattar) untuk Mee Calong dan bersembang kosong..yela dpt jumpe kwn lame, Kadir (Abon)..time ni la diorg sembang2 pasal cter hantu..so ade la 6 kisah cter hantu..korang tgk sndri la..nt tk best plak kalo aku cter sume kan..mama rina (AF) pun de belakon gak dalam cter ni..tp kebanyakan lakonan dalam muvie ni cm sgt pelik la..cm keras je lakonan diorang..ala2 teater skolah..bosan2..kalo korg still rase nk g tgk muvie ni..hmmm lu pikir la sndri..hee

8 comments:

yuyun berkata...

momok the movie???? haha... aku lebih prefer tengok jin notti walaupun 2-2 aku tak terdetik hati nak tengok.. tahun depan insya allah lah keluar tibi.. hehe.. (no hat filing ek...)

raye ni aku tengok G-force 3D!! yeay!

zac efron berkata...

tkpe..sbb bkn duet aku pn bli tket..hee

~terataibungaindah~ berkata...

best ke?

aku tgk yg vcd dulu xseram p0n..hee

zac efron berkata...

tkyah la g tgk..tgk vcd je..sme gak.. =)

Ro Zhaf Zeck berkata...

cite hantu melayu yang 3star stakat ni hanya jgn pandang blakang..tu pon byk mende yang hampeh.
aku rasa director filem ni layak je wat drama kekeluargaan yg slalu kuar kat tv3 jam 10pm ari sabtu.

zac efron berkata...

haha xpe la..at least de gk org nk wt muvie kt malaysia ni..

arnamee berkata...

salam

behnyer nengok wayang..:)

zac efron berkata...

beh..memang beh nengok wyg..hehe

Related Posts with Thumbnails